Even voorstellen

Walter ZwijsenWalter Zwijsen, uw kookstudio Riel chefkok!

Van je hobby je werk maken. Je hoort het vaak. Maar zelden komt dit ook echt voor in de praktijk. Gelukkig bij mij wel. Ik heb zelfs van mijn passie mijn werk kunnen maken: koken. Als echte Tilburgse jongen begon ik mijn kok-carrière bij de koksopleiding in Breda. Na dit succesol afgerond te hebben heb ik bij verschillende restaurants als kok gewerkt, o.a. Dalan in Esbeek en Villa Majesteit in Tilburg (tegenwoordig De Boschkens). Maar ambities bleven.  Zo ook de ambitie om een eigen restaurant te openen. Na enige tijd werd dit werkelijkheid. Restaurant D’n Bisschop in Tilburg. Dit heb ik zo’n 10 jaar met ontzettend veel passie en plezier gedaan.

Tegenwoordig ben ik chefkok bij het Dorstige Hert en tevens demonstratiekok bij Kookstudio Riel. Bij beide kan ik volledig mijn ei kwijt: eigen keuze in producten en recepten. Mijn passie, koken met verse ingredienten, staat centraal bij  Kookstudio Riel. De kookstudio is onderdeel van DANVO, een bakkerij gericht op bake off brood. Werken in een kookstudio waar elke minuut van de dag vers brood wordt gemaakt en gebakken. Hoe vers wilt u het hebben?!

Het concept

In de kookstudio maak ik, samen met mijn gasten van die avond, de vertaling van een restaurant-situatie naar een hobbykok-situatie. U leert dus vanalles tijdens deze avonden. Uw kennis qua recepten en ingredienten gaat er stappen op vooruit, uw kooktechnieken worden verbeterd én u leert toegankelijke menu’s te maken en te presenteren op het bord.  Ik haal elke avond weer het beste in mijzelf naar boven en hoop dat ook met mijn gasten te kunnen bereiken.